top of page
MANIFESTO 

De LIJN is puur, gestructureerd, onderstreept het licht en de kleuren, mijn potlood wordt erdoor aangetrokken en mijn streep is zeker, bijna architecturaal. Ik werk met WIT, het ultieme licht waarvan de puurheid de lijn betovert. De KLEUREN nodigen zichzelf uit en dansen met het LICHT om de sfeer te scheppen waarin de persoon die mijn werken draagt zich ontwikkelt: krachtig, bevrijd, in de richting van zijn doelstellingen. De kleuren zijn rijkelijk verzadigd, ik haal de energie uit mezelf om me te laten gelden. En toch wijs ik bepaalde kleuren af volgens de energie die ik wil onderzoeken, sommige kleuren zijn pastels: ik vind er ook zachtheid en tederheid in. De kraag is hoog, ik draag mijn eigenwaarde. De werken zijn als declinaties van het gevoel, als een REFLECTIE van de declinaties van de geest.

Deze werken staan dicht bij mijn geest maar ook lichamelijk bij mij. Ze worden bedacht en samengesteld in BELGIË door mensen die ik steun en die ook mij steunen: naaister, leveranciers van stoffen, fotograaf, modellen, communicatieverantwoordelijke,... deze hele GEWELDIGE kring van mensen die liefde in elke stap steken. Er is dus een PROXIMITEIT van productie, maar vooral van onze relaties. Ik weet waar mijn investering naartoe gaat en die van u ook.

 

Ik ontwerp LIMITED SERIES met artisans die ik in mijn draden heb verzameld en met wie we een VISIE delen, die van de UNIEKE beleving van kleding. Het kledingstuk als spiegel van onze identiteit waar de actuele industrie uniformiteit opdringt. De stem is niet voor artisans maar voor de massaproductie van kleding. Ik hoor te vaak: "onder die en die lengte is er geen sprake van"; "500 stuks of niets". Ik vind mijn plaats, ik haal de energie in me op om me te verzetten tegen deze overproductie om mijn WAARDEN te respecteren en te evolueren naar een meer verantwoorde consumptie.

De stoffen zijn afkomstig uit deadstock voorraad van ontwerpers. Mijn doel is VERANTWOORDELIJK, ik zie het als een manier om een tweede leven aan de deze geproduceerde kwaliteitsstoffen te geven. Vandaag bereik ik, met mijn collectie,  80% van herstelde stoffen..

ik ben trots dat ik een kledingstuk dat zowel TECHNISCHE als MENSELIJKE kwaliteiten heeft kan aanbieden. Het kledingstuk leeft, vol beloftes, maar ook vol herinneringen, van alle momenten rond de creatie tot uw hand die de stof streelt en ermee danst.

MAROUSSIA-DUBOIS-ILLUSTRATION-BODY-CHARLINE-PANTALON-PUNCH.jpg
MAROUSSIA-DUBOIS-BODY-LARA-PANTALON-MARINE-WHITE-LILAS-OCHRE-MESH.jpg
bottom of page